Csekeradio
Gyertek és hallgasatok minket éjjel nappal.

MENÜ

 

Új állatfaj Budapesten

Hónapok óta tartja lázban az újlipótvárosiakat a színes jószág.

A Pozsonyi út környékén lakók még nyáron lettek figyelmesek egy különösen színes madárra, amely hol az egyik, hol a másik fán jelent meg, különböző madarak társaságában.



A közösségi oldalakon tucatnyi aggódó állatvédő kereste az eltévedt jószág gazdáját – hiába. Ősz végén aztán eltűnt, sokan megsiratták. Most viszont egyik olvasónk örömmel jelentette: mindenki kedvenc Piros Újlipótvárosi Papagája él, egészséges és pillanatnyilag a Katona József utca – Pozsonyi út – Hollán Ernő utca – Raoul Wallenberg utca által határolt háztömb belső kertjében repked, falkában rigókkal. „Mozgása dinamikus, úgy tűnik, hogy alkalmazkodott a hideghez, szociálisan beilleszkedett, egzisztenciálisan kiegyensúlyozott életet él.Tollai és viselkedése alapján egészséges pszichés és mentális állapotot feltételezek" – írja.

Ornitológusok szerint nem ritka, hogy egy házi kedvenc eltűnik vagy – ahogy a Monthy Python híres jelenetében látható – huss, elrepül! Az már sokkal ritkább, hogy túléli a téli hideget, és új életet kezd számára idegen fajtársai között.

 

 

 

 

Szavazás

Milyennek találod a honlapot?
Szuper
Nem tetszik
Tetszik
Asztali nézet